nieuws

Recensie: Koken voor 4 personen voor €5, –

Algemeen

Recensie: Koken voor 4 personen voor €5, –

Koken voor een gezin met twee kinderen voor 5 euro. Het kan voor wie het boek van Merlien Welzijn volgt. Het sluit aan bij de crisistijd. Merlien heeft zich ingezet om een kookboek te maken voor crisistijden. In het kookboek staan gevarieerde maaltijden die gemakkelijk op tafel te zetten zijn.

 De gerechten die in het boek staan, zijn voor een gemiddeld gezin (2 volwassen en 2 kinderen) voor €5, – per maaltijd. De gerechten zijn gevarieerd en divers. Naast gerechten staan er handige tips in het boek. Zo gaat er een hoofdstuk over boodschappen doen en staan er bewaar- en bespaartips in het boek. Ook staat er een seizoen overzicht over groenten in het kookboek. Groenten zijn in het seizoen namelijk goedkoper.

Achtergrond

Merlien Welzijn is opgegroeid in een eenoudergezin en moest, samen met haar vader, rondkomen van een bijstandsuitkering. De gerechten uit het kookboek zijn geïnspireerd uit die periode met een aanvulling vanuit allerlei windstreken.

Ron Blaauw

In het boek komt ook SVH-meesterkok Ron Blaauw  naar voren.  Hij helpt mensen die het niet breed hebben graag met het koken van een lekker maaltijd. Vandaar zijn medewerking aan het boek; koken voor 4 personen voor €5, -. Volgens Ron Blaauw is het goed mogelijk om met weinig geld een goede maaltijd op tafel te zetten. Het gaat om slim inkomen, creatief nadenken en durven te experimenteren, aldus Blaauw in het boek ‘koken voor 4 personen voor €5, -‘. In het boek geeft hij een aantal gerechten prijs.

Het nieuwe kookboek ligt vanaf heden in de winkel. Daarnaast is er meer informatie te vinden op de website bijstandsgerechten.

Lees ook op Voeding Nu online:
Consumenten snacken en snoepen minder door crisis
Voedingscentrum: Consument besteedt te weinig geld aan groenten

Reageer op dit artikel