nieuws

‘Bewust omgaan met voedsel kan verspilling drastisch verminderen’

Algemeen

‘Bewust omgaan met voedsel kan verspilling drastisch verminderen’

Een bewuste omgang met voedsel kan in drie weken leiden tot een besparing van zo’n dertig procent aan voedsel. Leden van Vrouwen van Nu wisten deze hoeveelheid te besparen in het project Foodbattle.  Foodbattle is een initiatief opgezet door Wageningen Universiteit, het Voedingscentrum en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

Aan het initiatief tegen voedselverspilling deden 500 leden van Vrouwen van Nu mee. Ze verminderden de voedselverspilling door een aantal maatregelen waaronder: het regelmatig checken van de voorraad in huis, het vooruit plannen van boodschappen voor maaltijden, gebruik maken van boodschappenlijstjes, en de wekelijkse boodschappen in een keer doen (met aanschaf van verse producten tussendoor).

Stimulans

Doordat de deelnemers tegelijk aan de battle begonnen, ontstond  een grote stimulans. Tussentijds konden resultaten worden vergeleken en tips gedeeld. Na de leden van Vrouwen van Nu zullen ook vertegenwoordigers van Het Haags Milieucentrum, Damn Food Waste, Passage en CDA met het project Foodbattle starten met het doel voedselverspilling te voorkomen.

Milieu

Uit onderzoek blijkt dan Nederlanders gemiddeld 50 kilo aan eetbaar voedsel weggooien. Dit kan bij bewuste omgang met voedsel sterk verminderen. Verminderde verspilling is goed voor het milieu en bespaart daarnaast ook geld.

Lees verder op Voeding Nu online:
Nederlanders gooien 15 procent van hun boodschappen weg
Een eetmaatje tegen voedselverspilling

 

Reageer op dit artikel