nieuws

Consumptie van light dranken leidt tot meer gewichtsverlies

Algemeen

Consumptie van light dranken leidt tot meer gewichtsverlies

Het drinken van light dranken tijdens het volgen van een dieet vergroot het percentage gewichtsverlies en vermindert het hongergevoel.Dit blijkt uit een studie door de University of Colorado en Temple University's Center for Obesity Research and Education.

Onderzoekers bevonden dat mensen die gedurende een dieet light dranken drinken, gemiddeld 44% meer gewicht verliezen dan mensen die enkel water drinken gedurende een dieetperiode. Ook blijken deelnemers bij de consumptie van light dranken in vergelijking met water minder honger, betere cholesterolwaarden en lagere triglyceridenwaarden te hebben. Middelomtrek en bloeddruk namen daarnaast bij zowel consumptie van light dranken als water af.

Onderzoek

303 deelnemers werden binnen het 12 weken durende onderzoek verdeeld over twee groepen. Een groep die gedurende het volgen van een dieet lightdranken mocht drinken en een groep deelnemers die enkel water mocht drinken. Naast de verschillen in dranken volgden de deelnemers verder een geheel identiek dieet- en beweegprogramma. Lichaamsgewicht, middelomtrek, bloeddruk, bloedwaarden en urine werden getest bij de start van het onderzoek en bij afronding. Daarnaast werden door de deelnemers bij de start en het einde van de studie ook vragenlijsten ingevuld betreffende hongergevoel en consumptie van light dranken.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Obesity.

Lees verder op Voeding Nu online:
Tanderosie door zure voedingsmiddelen heeft flinke impact op het (kinder)gebit

Reageer op dit artikel