nieuws

Doe mee aan de Bioweek 2014

Algemeen

Doe mee aan de Bioweek 2014

Van 7 tot en met 15 juni 2014 staat een nieuwe editie van de Bioweek, hèt feest van de biologische landbouw en voeding, op het menu. Een piepjonge boer, een wafelbakker, een bierbrouwer… Dertien ondernemers uit de sector tonen trots hoe zij biovoeding maken, verdelen of verkopen en vertellen over de kracht van bio.

Over heel Vlaanderen valt er tijdens de Bioweek ook dit jaar weer van alles te beleven en uiteraard ook te proeven! De website bundelt meer dan 100 activiteiten over heel Vlaanderen. Je vindt er de verhalen van de 13 Vlaamse ambassadeurs en kunt deelnemen aan leuke wedstrijden. Op vrijdag 30 mei is er de speciale editie van de Bioweek-krant in De Standaard.

Dertien bio-ambassadeurs

De dertien bio-ambassadeurs maken bio omdat het werkt! Het levert een boeiende en veeleisende job op, met een leefbaar en eerlijk inkomen en een almaar groeiende afzetmarkt.

De hoge wettelijke eisen en de strenge controles op bio nemen deze ondernemers er graag bij. Jong of al wat op leeftijd, kleinschalig of grootschalig, ze gaan voluit voor kwaliteit, ecologie, gezondheid en diervriendelijkheid. Zonder compromissen en geheel authentiek overleven ze toch deze crisistijd. Meer nog, de groei van bio blijkt een blijver. De consument is duidelijk op zoek naar eerlijke en pure voeding.

Bruisende activiteiten

Op de website van de Bioweek voor de bruisende activiteitenkalender. Bio – adresjes in uw buurt zijn gemakkelijk te vinden handige online BioGenietenGids.

Meer informatie over de biologische landbouw: http://www.bioforumvlaanderen.be/ en

http://www.bioforumvlaanderen.be/biosector/marktinformatie/cijfers/cijfersvlaanderen

Reageer op dit artikel