nieuws

Tien Flanders’ FOOD-projecten gaan door

Algemeen

Tien Flanders’ FOOD-projecten gaan door

Tien Flanders’ FOOD onderzoeksprojecten, die medio maart in de Food Pilot in Melle werden voorgesteld, gaan door naar de volgende ronde in de Flanders’ FOOD oproep 2014.

Uiterlijk eind juni worden de finale versies, waar nu volop aan wordt gewerkt, naar IWT verstuurd voor een evaluatie.

Tien onderzoeksprojecten

Het gaat om de volgende onderzoeksprojecten:

  • Antifung (UGent): Innovatief gebruik van antifungale culturen in de voedingssector;
  • BioFenEx (UGent): Verhoogde vrijstelling van fenolische componenten uit plantaardige verliesstromen via enzymgemedieerde extracties en bepaling van hun bioactiviteit in modelsystemen;
  • Entomofood (KULeuven): Toepasbaarheid van eetbare insecten in Westerse voedingsproducten;
  • Finesweet (UGent): Functionaliteit van natuurlijke bulkstoffen in combinatie met nieuwe natuurlijke zoetstoffen in zoetwaren;
  • GLUeLESS (KU Leuven): De rol van de verschillende ingrediënten in de kwaliteitsbepaling van glutenvrij brood;
  • Innodry (ILVO): Refractance windowdrogen van plantaardige en dierlijke stromen: optimalisatie van de voorbehandeling, droogproces en evalueren van toepassingen.
  • Liquismoke (KU Leuven): Het gebruik van rookcondensaten als veilig en duurzaam alternatief voor traditioneel roken van vleeswaren;
  • Psychrolab (UGent): Snel groeiende, psychrotrofe, bederfveroorzakende melkzuurbacteriën in koel bewaarde voedingsproducten leiden tot sterke verkorting van de microbiële houdbaarheid;
  • Redumold (UGent): Opzet en validatie van goede praktijkrichtlijnen voor de reductie van schimmelcontaminatie van voedingsmiddelen;
  • Rekia (Inagro): Residuarme kiemremming in aardappelen.

Meer informatie bij Flanders’ FOOD.

Reageer op dit artikel