nieuws

Wim Van Camp General Manager UGent TechTransfer

Algemeen

Wim Van Camp General Manager UGent TechTransfer

Wim Van Camp is door UGent aangesteld als de nieuwe general manager van de dienst TechTransfer. Hij behaalde een doctoraat plantenbiotechnologie aan deze universiteit en een MBA van de Vlerick Leuven Gent Management School. Sinds 2012 was hij managing director bij CropDesign.

Hij startte zijn carrière bij het VIB en ging in 1998 aan de slag bij het Gentse plantenbiotechnologiebedrijf CropDesign als coördinator voor onderzoeksallianties. Drie jaar later werd hij er directeur voor onderzoek en technologieallianties en in 2005 werd hij verantwoordelijk voor business development. Na de overname van CropDesign door BASF in 2006 was hij verschillende jaren actief in de samenwerking tussen BASF en Monsanto. Sinds 2012 was hij aangesteld als managing director bij CropDesign.

UGent TechTransfer

UGent TechTransfer is de dienst voor kennis- en technologietransfer van de Associatie AUGent. UGent TechTransfer ondersteunt en bevordert de overdracht van innovatieve kennis en technologie ontwikkeld door de AUGent binnen de socio-economische omgeving waarin de universiteit werkzaam is en stimuleert een hechte en productieve relatie tussen de AUGent onderzoeksgemeenschap en de verschillende socio-economische actoren, dit met als doel economische en maatschappelijke meerwaarde te creëren.

UGent TechTransfer beheert de intellectuele eigendom van de universiteit, stimuleert het gebruik van de intellectuele eigendom door de oprichting van spin-offs en licenties, en ondersteunt de AUGent-onderzoeksgemeenschap in haar interactie en het creëren van samenwerkingsverbanden met de industrie.

Reageer op dit artikel