nieuws

Basisschoolleerlingen in het Ik eet het beter-platform van Albert Heijn

Algemeen

Basisschoolleerlingen in het Ik eet het beter-platform van Albert Heijn

Albert Heijn introduceert naast de Ik eet het beter- lesmethode binnenkort ook een Ik eet het beter-platform. Om dit platform zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de belevingswereld van kinderen, krijgen kinderen nu de kans mee te denken over de vormgeving van dit platform.

De lesmethode van het Ik eet het beter-programma bestaat al sinds 2006, er startte vanuit de gedachte kinderen spelenderwijs te helpen om gezond eten lekker en leuk te maken. Afgelopen schooljaar volgden ruim 347.000 kinderen de lesmethode. Om het programma nog beter aan te laten sluiten op de belevingswereld van kinderen en het gezin gaat Albert Heijn diezelfde kinderen nu een actieve rol geven in de totstandkoming van het nieuwe Ik eet het beter-platform.

 

Missing Chapter Foundation

 

Om de communicatie tussen het platform en Albert Heijn mogelijk te maken, speelt de Missing Chapter Foundation hierin een bemiddelde rol. De Missing Chapter Foundation is een non-profit-organisatie die zich inzet om bedrijven in contact te brengen met verfrissende meningen en ideeën van kinderen.

 

Kinderen in gesprek

 

Vandaag krijgen de kinderen in samenwerking met de Missing Chapter Foundation de mogelijkheid in gesprek te gaan met Adriaan Thierry, Albert Heijn-directeur. Ook bezoeken ze een aantal boerderijen om te zien waar hun eten vandaan komt én bereiden ze samen met een kok een lekkere en gezonde maaltijd. 

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Vroege introductie van groenten aan kinderen het meest effectief
Aanprijzen goede voeding werkt averechts bij kinderen

Reageer op dit artikel