nieuws

Biologische voeding via de supermarkten verkoopt goed

Algemeen

Biologische voeding  via de supermarkten verkoopt goed

De verkoop van biologische voeding is in het afgelopen jaar 50 miljoen euro is gestegen. Dat blijkt uit cijfers van ketenorganisatie Bionext.

De consument kocht in 2013 voor 984,2 miljoen euro aan biologische voeding in de supermarkt, de speciaalzaak en buitenshuis. Dat is 50 miljoen euro meer dan in 2012, een groei van 5,4 procent. Hoewel de groei iets afvlakt, constateert Bionext dat de recessie afgelopen jaar nauwelijks effect heeft gehad op de verkoop van biologische producten.

Verkoop

De snelste groeiende producten in de biologische verkoop waren biologische deegwaren, biologische houdbare zuivel, biologische kaas, biologische eieren en biologische conserven/diepvries. Één op de acht verkochte eieren is tegenwoordig biologisch. Ook steeg de verkoop van biologische groenten en fruit. De verkoop van biologisch vlees bleef gelijk aan de verkoop in 2012. 

Duurzaam

In totaal heeft de verkoop van biologische producten bijgedragen aan bijna de helft van de omzet binnen duurzame voedingssector zo blijkt uit gegevens van de Monitor Duurzaam Voedsel van het Ministerie van Economische Zaken.  Onder duurzame voeding wordt voeding verstaan die zich op één of meerdere duurzaamheidsaspecten onderscheidt van wat de wet eist, zoals dierenwelzijn, fair trade of milieuvriendelijkheid.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Duurzaam voedsel belangrijke groeimarkt voedingsindustrie

Reageer op dit artikel