nieuws

‘Eerste exemplaar Richtlijnen Gezondere Sportkantines overhandigd’

Algemeen

‘Eerste exemplaar Richtlijnen Gezondere Sportkantines overhandigd’

Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum, heeft onlangs het eerste exemplaar van de Richtlijnen Gezondere Sportkantines overhandigd aan Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Reden voor het opstellen van de nieuwe richtlijnen is dat er naast goede voeding thuis, ook buitenshuis gezond gegeten moet worden. Als het aanbod in kantines zichtbaar gezond is, wordt het makkelijker om ook daar een gezonde keuze te maken.

Gedragspsychologen

Volgens de nieuwe richtlijnen worden producten eerder gekozen wanneer deze: goed zichtbaar, aantrekkelijk gepresenteerd en volop voorradig zijn. Deze inzichten zijn op basis van de inbreng van gedragspsychologen en voedingsexperts vastgelegd in de algemene  Richtlijnen Gezondere Kantines.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het Voedingscentrum heeft de richtlijnen in opdracht van het ministerie van VWS samengesteld. In de Richtlijnen Gezondere Sportkantines zijn 3 niveaus gedefinieerd: Brons, Zilver en Goud. Hoe ‘edeler’ het metaal, hoe gezonder de uitstraling is van het zichtbare aanbod in de kantine.

Lees verder op Voeding Nu online:
Gerda Feunekes benoemd tot nieuwe directeur Voedingscentrum
Sportkantines ondersteunen ‘De gezonde sportkantine’

Reageer op dit artikel