nieuws

Fabrikanten werken samen om het vertrouwen van de consument terug te winnen

Algemeen

Fabrikanten werken samen om het vertrouwen van de consument terug te winnen

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) kondigde afgelopen week aan stappen te ondernemen om het vertrouwen van de consument rond voedselveiligheid terug te winnen. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) verwelkomt de stappen binnen de supermarktenbranche.

De FNLI werkt nauw samen met de retailsector om voedselfraude uit te bannen en het vertrouwen te herstellen. Zo worden beleidslijnen van beide branche-organisaties op elkaar afgestemd.

Global Food Safety Initiative

 

Uitbreiding van de kwaliteitssystemen van het Global Food Safety Initiative met een ‘Food Fraud’ module door de supermarkten, is een initiatief die ook door het FNLI wordt ondersteund. Deze module zorgt ervoor dat de productintegriteit, naast de voedselveiligheid, gewaarborgd wordt.

 

Geen excuus

 

Voor fraude met voedsel bestaat volgens de FNLI geen enkel excuus: bedrijven die het vertrouwen van hun afnemers en uiteindelijk de consument beschamen, door de wetgeving niet te volgen, zouden geen deel mogen uitmaken van de voedselketen. 

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Consumentenbond:’ Fabrikanten voegen onnodige vitamines toe’

Reageer op dit artikel