nieuws

‘Kwart van de drankjes is koffie’

Algemeen

‘Kwart van de drankjes is koffie’

Van alle drankjes die op een dag worden gedronken is bijna een kwart (23%) koffie. Water wordt het meest gedronken, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van voedingsconcern Nestlé.

Een kwart van de kopjes koffie drinken Nederlanders buiten de deur en dan vooral op het werk. De koffie op het werk is voor driekwart zwart, voor 15 procent cappuccino en voor 5 procent espresso. Op kantoor drinken meer mannen koffie, terwijl in cafés en koffiehuizen vrouwen in de meerderheid zijn.

Onderzoek

Het onderzoek van Nestlé is in 30 landen uitgevoerd. In Nederland deden zo’n 2.000 respondenten mee die in totaal 26.878 drinkmomenten registreerden. De deelnemers hielden de drinkmomenten inclusief kraanwater van één dag bij en registreerden dit online.

Water

Water is het meest gedronken drankje van Nederland, met een aandeel van 26 procent van alle dranken die op een dag worden gedronken. Koffie staat op plek twee met een aandeel van 23 procent en thee sluit de top-3 (15%). Zuivel (9%) en frisdrank (9%) delen plaats 4, gevolgd door sap (7%) en alcohol (6%). Het aandeel van alcohol en zuivel is in Nederland iets hoger vergeleken met andere landen.

Koffiemarkt

‘De koffiemarkt is volop in beweging, ook in Nederland. We zien een verschuiving naar kwaliteit, zowel thuis als op het werk. We zitten in een markt waar geëxperimenteerd wordt met koffievariaties en waar men variëteit, kwaliteit, snelheid en een acceptabele prijs eist’, aldus Arthur van Keeken van Nestlé.

Lees verder op Voeding Nu online:
Kans op sterfte door levercirrose lager door koffie
Koffieconsumptie leidt niet tot uitdroging

Reageer op dit artikel