nieuws

Magrethe Jonkman R&D-directeur FrieslandCampina

Algemeen

Magrethe Jonkman R&D-directeur FrieslandCampina

Magrethe Jonkman, nu nog Director Innovation Infant & Toddler bij FrieslandCampina, volgt Emmo Meijer per 1 oktober op als wereldwijd R&D-directeur.

Meijer gaat na een loopbaan van ruim veertig jaar bij onder andere DSM, Unilever en FrieslandCampina met pensioen. CEO Cees ’t Hart prijst Meijers’ rol bij de totstandkoming van het nieuwe R&D-centrum in Wageningen en onderzoekscentrum in Singapore.

“Emmo heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bundelen van de R&D-faciliteiten van FrieslandCampina tot één wereldwijde organisatie en het harmoniseren van de bijbehorende management- en innovatieprocessen”, zegt ’t Hart.

Friso, Friesche Vlag en Dutch Lady

Meijers opvolger Margrethe Jonkman studeerde aan Wageningen UR en promoveerde aan dezelfde universiteit. Ze werkt sinds 1997 bij FrieslandCampina, waar ze in 2011 leiding ging geven aan het wereldwijde R&D-programma voor kindervoeding. Onder dit programma vallen merken als Friso, Friesche Vlag en Dutch Lady.

Jonkman’s standplaats wordt Wageningen en ze rapporteert direct aan CEO Cees ’t Hart.

TU Eindhoven en TIFN

Emmo Meijer zal zich na zijn pensionering wijden aan academische en adviesactiviteiten. Zo is hij buitengewoon hoogleraar aan de Technische Universiteit (TU) Eindhoven, lid van de raad van toezicht van Universiteit Utrecht en lid van de raad van bestuur van KU Leuven. Tevens hanteert Meijer de voorzittershamers van het Top Institute Food & Nutrition (TIFN) en van het TKI Agri & Food.

Lees VMT online:
R&D director FrieslandCampina: brandbrief ging over topinstituut
Emmo Meijer maakt zich zorgen over kennisvalorisatie

Reageer op dit artikel