nieuws

Online voedingsadvies in woongroepen

Algemeen

Online voedingsadvies in woongroepen

Inwoners en begeleiders van kleinschalige woongroepen kunnen binnenkort via het webportal Mijn Food Connect alles rondom eten bestellen en hierover persoonlijk advies inwinnen.

Mijn Food Connect is een initiatief van maaltijdservicebedrijf Food Connect.  Het idee voor de oprichting van Mijn Food Connect komt voort uit de stijgende trend die aanduidt dat  steeds meer mensen het belang inzien van gezond en bewust eten. Daarbij hoort volgens Food Connect ook een goed advies.

Twee versies

Om optimaal te kunnen inspelen op de doelgroep zijn er twee versies van de webportal ontwikkeld, een voor bewoners, en een voor begeleiders. ‘Organisaties kunnen daardoor zelf bepalen of begeleiders bij woongroepen de maaltijden en versboodschappen bestellen, of de individuele bewoners aldus Peter Broekhof, Hoofd Verkoop bij Food Connect Maaltijdservice.

Advies

De portal van Food Connect biedt elke dag een keuze uit verschillende soorten vlees of vis, groenten, aardappels, rijst en pasta en sauzen. Over alle maaltijden en boodschappen wordt op de webportal uitgebreide productinformatie gegeven, waaronder over voedingswaarden en allergenen. Wanneer cliënten naast de informatie van de webportal extra informatie over voeding willen, kunnen zij kosteloos in gesprek met de diëtist of hun relatiebeheerder bij Food Connect.

Vodiservice

Ook biedt Food Connect hun klanten de mogelijkheid een traject bij een diëtist te starten. Door samenwerking met diëtistenpraktijk Vodiservice kunnen klanten van Mijn Food Connect via de portal online consulten volgen. Kosten voor dit traject kunnen worden gedeclareerd bij de zorgverzekering van de klant. Woongroepen die zelf over een diëtist beschikken, kunnen deze ook laten koppelen aan Mijn Food Connect.

Lees verder op Voeding Nu online:
Nieuw kennisplatform voor dietisten over glutenvrij en coeliakie

Reageer op dit artikel