nieuws

Pilootproject: Hergebruik melkwei uit matten

Algemeen

Pilootproject: Hergebruik melkwei uit matten

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Oost-Vlaanderen startte een proefproject om melkwei een tweede leven te geven. POM werkt hierbij samen met enkele producenten van de Geraardbergse matten, het karakteristieke ingrediënt van de mattentaart.

Melkwei is een restproduct dat ontstaat na het stremmen van melk voor de productie van de matten. Vanuit de gedachte dat melkwei nog heel wat stoffen zoals lactose en eiwitten bevat die als grondstof gebruikt kunnen worden voor hoogwaardige toepassingen in de voedingsindustrie en biogebaseerde economie is het een pilootproject opgezet.

Interreg-project ‘Grenzeloze Logistiek’

Het pilootproject van de POM en de producenten van de Geraardbergse matten wordt uitgevoerd in het kader van het Intereg-project ‘Grenzeloze Logistiek’, dat de logistieke sector op een duurzame wijze wil verankeren in de grensregio Vlaanderen – Nederland door in te zetten op duurzaamheid, efficiënt ruimtegebruik en technologische innovatie.

Reageer op dit artikel