nieuws

Productnieuws: allergenenvrije productlijn marinades en sauzen

Algemeen

Productnieuws: allergenenvrije productlijn marinades en sauzen

Dutch Spices, fabrikant van allergenenvrije kruidenmixen, introduceert de nieuwe productlijn allergeenvrije marinades en sauzen. Hiermee is het bedrijf het eerste en enige bedrijf in Europa dat droge kruidenmixen, marinades en sauzen aanbiedt die vrij zijn van de 24 allergenen uit de zogeheten LeDa-lijst.

De 24 allergenen uit de LeDa-lijst (Levensmiddelen Databank) worden niet als ingrediënt toegevoegd en kunnen door hantering van unieke faciliteiten bij Dutch Spices ook niet voor kruisbesmetting zorgen. De LeDa-lijst is een gegevensverzameling over grondstoffen voor voedingsmiddelen die allergische reacties kunnen veroorzaken.

 

Wetgeving

 

De allergeenvrije productlijn is een voorloper op het gebied van de Allergenenwetgeving, die op 13 december 2014 van kracht zal gaan. Deze wetgeving houdt in dat op alle niet-voorverpakte producten een informatieplicht geldt over de aanwezigheid van allergenen.

 

Filosofie

 

De assortimentsuitbreiding past bij de filosofie van Dutch Spices om voeding te maken voor iedereen, ook voor mensen met een voedselovergevoeligheid. Voedingsmiddelenproducenten en maaltijdbereiders kunnen nu kiezen uit een breed assortiment marinades en (kook-)sauzen.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Jeroen Bosch ziekenhuis onderzoekt kamelen- en paardenmelk

 

 

Reageer op dit artikel