nieuws

Productnieuws: ‘ Arla Protino, boordevol smaak & eiwit’

Algemeen

Productnieuws: ‘ Arla Protino, boordevol smaak & eiwit’

Arla introduceert een nieuw product op de Nederlandse markt: Arla Protino. Arla Protino is een 100% natuurlijke dagverse drinkyoghurt met extra eiwitten.

Het nieuwe product van Arla bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en is te verkrijgen in de smaken citroen/vanille en framboos. Per flesje van 125 ml bevat het 13,6 gram eiwit en 253 kcal. Het product heeft een romige en frisse smaak doordat dagverse producten niet hoeven te worden gesteriliseerd.

Ondervoeding

Arla richt zich met Arla Protino op de grote groep ondervoede mensen in ziekenhuizen, zorginstellingen en thuiszorg in Nederland. Met Arla Protino kan een patiënt met slechts 125 ml  drinkyoghurt een grote inname van de dagelijks benodigde hoeveelheid eiwitten en vetten binnenkrijgen. Lichamelijk kan iemand sneller herstellen van bijvoorbeeld een operatie en het product is ideaal voor mensen met ondervoeding of kleine eetlust bijvoorbeeld op de oncologie-afdeling. Ook is het product zeer geschikt voor mensen die dialyse ondergaan, het bevat namelijk slechts 66 mg fosfor per flesje.

Diëtisten

Uit een marketingonderzoek van Arla uitgevoerd in de periode december 2013- april 2014, blijkt verder dat het nieuw product enthousiast werd ontvangen door een testgroep van diëtisten. Zij waren enthousiast over de smaak en de samenstelling, en vinden het een bruikbaar middel in de strijd tegen ondervoeding.

Het nieuwe product is vanaf 25 juni via institiutionele kanalen verkrijgbaar zijn via dagverse groothandels.   

Lees verder op Voeding Nu online:
Arla introduceert zuiveldrink met stevia

Reageer op dit artikel