nieuws

Productnieuws: champignonkroket ontwikkeld door Royaan en Koolen Champignons

Algemeen

Productnieuws: champignonkroket ontwikkeld door Royaan en Koolen Champignons

Royaan, verantwoordelijk voor de productie van snackmerken Van Dobben en Kwekkeboom, gaat samenwerken met Koolen Champignons. Hun eerste gezamenlijke product, een champignonkroket is inmiddels klaar voor productie. Wanneer de snack te koop is in de supermarkten, is nog niet bekend.

Het gebruik van champignons in de verwerking van snackproducten van Royaan kan leiden tot verduurzaming in de keten. Koolen werkt zonder gewasbeschermingsmiddelen en is milieuvriendelijk.  “De champignons passen zo volledig bij onze missie om premium snackproducten te produceren die niet alleen lekker zijn, maar vooral ook eerlijke, authentieke en betrouwbare ingrediënten bevatten” aldus Bart Bakker CEO van Royaan.

Koolen Champignons kan door de nieuwe samenwerking gebruik maken van de distributielijnen van Royaan, en de nieuwe producten zullen naar alle waarschijnlijkheid een logo van Koolen Champignons gaan dragen.

Kwekkeboom en Van Dobben

Op de vraag in welke producten we de champignons van Koolen nog meer kunnen verwachten antwoordt Koen Koolen van Koolen champignons als volgt: “Bij de producten waar de champignons in verwerkt kunnen worden moet je denken aan de merken Kwekkeboom en Van Dobben  die ragout, bitterballen, kroketten, bapao’s en bladerdeegproducten in hun assortiment hebben.”

Mogelijkheden gezonde snacks

Door de samenwerking ontstaan er nieuwe mogelijkheden in de productie van gezondere snackvarianten. Zo kan het vocht van champignons dat vrijkomt bij de productie van ragout gebruikt worden als natuurlijke smaakmaker en is er minder zouttoevoeging nodig.

Lees verder op Voeding Nu online:
‘Gezonde productverbeteringen: druk op bedrijven wordt groter’

Reageer op dit artikel