nieuws

Productnieuws: Coca-Cola met stevia bereikt Europa

Algemeen

Productnieuws: Coca-Cola met stevia bereikt Europa

Coca-Cola brengt in september,  na een testfase in Argentinië en Chili, de met stevia-gezoete Coca-Cola Life variant in Groot Brittannië op de markt.

 In het  drankje zitten volgens het bedrijf 36 procent minder calorieën dan in normale Coca-Cola, maar is dus niet geheel calorievrij zoals Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero.

Coca-Cola hoopt met de introductie van de nieuwe colavariant een bijdrage te leveren aan de wereldwijde aanpak van obesitas. Het concern wil consumenten inspireren om  een  gezonder en gelukkiger leven te leiden. 

Stevia

De zoetstof stevia die voor Coca-Cola Life wordt gebruikt, komt van de steviaplant die van nature in Zuid-Amerika voorkomt. Naast het gebruik van het plantextract in Coca-Cola, wordt deze ‘natuurlijke’ zoetstof ook al gebruikt in Sprite .

Calorieën

De nieuwe colavariant bevat zo’n 89 kilocalorieën per blikje (33 cl), terwijl de reguliere Coca-Cola per blikje zo’n 140 kilocalorieën bevat. 

[

President van Cola-Cola Europe James Quincey verklaart: “We zijn verheugd om Life te kunnen aankondigen, het is een caloriearm drankje met een uitstekende smaak en gezoet met natuurlijke stoffen.”

Nederland

Het product blijkt te zijn geïntroduceerd in Argentinië omdat hier een grote vraag is naar dranken met zoetstoffen. Het nauwgezet volgen van de lokale behoefte in andere landen waaronder Nederland bepaalt volgens communicatieadviseur Annemarije Pikaar van Coca-Cola de uitrol naar andere landen.

Lees Voeding Nu online:
Pepsi lanceert cola met stevia extract

Reageer op dit artikel