nieuws

Productnieuws: HAK levert 2,5 miljoenste potje groenten aan Voedselbank

Algemeen

Productnieuws: HAK levert 2,5 miljoenste potje groenten aan Voedselbank

HAK leverde afgelopen week het 2,5 miljoenste potje groenten aan voedselbanken Nederland. Dit gebeurde bij een voedselbank op locatie in Rotterdam.

Tim Hoogeboom, CEO van HAK, kwam het potje hoogstpersoonlijk overhandigen aan Leo Wijnbelt, voorzitter van voedselbanken Nederland. HAK levert producten aan acht distributiecentra van de voedselbank waaronder groenten als sperziebonen, appelmoes of bietjes, die niet geschikt zijn voor verkoop binnen het HAK-merk door deuken in de deksels of potjes die onvoldoende gevuld zijn. Op deze wijze wordt verspilling tegengegaan en kan HAK een bijdrage leveren aan de groentevoorziening van armere Nederlandse gezinnen.

Voedselpakket

Uit het Europese onderzoek SILC blijkt dat in Nederland 450.000 mensen leven die een keer in de twee dagen geen geld hebben voor een maaltijd met groenten, vlees, vis of een vegetarische vervanger. Voedselbanken Nederland voorziet wekelijks 35.000 gezinnen (85.000 mensen) van een voedselpakket. De voedselbanken streven ernaar elke week een pakket met goede voeding samen te stellen waarin producten uit alle  vakken van de schijf van vijf aanwezig zijn. Dat lukt dikwijls  niet  omdat zij afhankelijk zijn van een wekelijks wisselend aanbod dat zij gratis ontvangen van leveranciers. Voldoende  groenten en fruit zijn lang niet elke week beschikbaar. HAK ondersteunt met de structurele levering van groenten en fruit de doelstelling van Voedselbanken Nederland om huishoudens in financiële nood te ondersteunen.

Lees verder op Voeding Nu online:
Voedselbanken leveren te weinig (gezond) voedsel

Reageer op dit artikel