nieuws

Proefdieronderzoek: Resveratrol beïnvloedt pancreas ongeboren kinderen

Algemeen

Proefdieronderzoek: Resveratrol beïnvloedt pancreas  ongeboren kinderen

Resveratrol, een stof die van nature voorkomt in bessen en chocolade, heeft mogelijk schadelijke effecten op de pancreas van ongeboren kinderen zo suggereert een proefdierstudie gepubliceerd in Federation of American Societies for Experimental Biology Journal.

Naar aanleiding van de resultaten raden de onderzoekers aan dat zwangere vrouwen artsen raadplegen wanneer zij resveratrolsupplementen willen gaan slikken.

Zwangere apen

Voor hun onderzoek gaven onderzoekers resveratrolsupplementen aan zwangere obese makaken in combinatie met een westers dieet. Een controlegroep kreeg alleen een westers dieet voorgeschoteld. Resultaten van de twee onderzoeksgroepen werden vergeleken met  gegevens van een gezonde groep makaak-apen die leefden op een gezond laagvetdieet. Door monitoring van de gezondheid en het meten van de bloedstroom in de placenta door middel van echo’s, werd de toestand van de ongeboren apenbaby’s in de gaten gehouden. Er werden duidelijke afwijkingen in de pancreaswerking gevonden bij de baby’s van apen die het supplement tijdens de zwangerschap hadden gekregen.

Lees verder op Voeding Nu online:
Rode wijn, chocolade en bessen verlagen de kans op hart en vaatziekten niet

Reageer op dit artikel