nieuws

Samenwerking FrieslandCampina en voedselbanken geïntensiveerd

Algemeen

Samenwerking FrieslandCampina en  voedselbanken geïntensiveerd

FrieslandCampina levert jaarlijks zo’n  één miljoen zuivelproducten aan de voedselbanken, om zo mensen die onder de armoedegrens leven toch van zuivel te kunnen voorzien. Om leveringen aan de voedselbanken nog beter te laten verlopen heeft Friesland Campina nu besloten de logistieke kosten voor de leveringen op zich te nemen.

Naast de logistiekkosten biedt Campina ook haar expertise aan op de gebieden van voedselveiligheid, kwaliteitsborging en gezonde voeding. Door de intensiveerde samenwerking is Campina in staat straks aan alle voedselbankvestigingen in Nederland zuivelproducten te leveren. De nieuwe samenwerkingsafspraken worden de komende twee jaar ingezet.

 

Zuivel

Zuivel is belangrijk omdat het van nature belangrijke voedingsstoffen bevat zoals eiwitten, vitaminen B2, B12 en calcium. Volgens Bas van den Berg, Managing Director van FrieslandCampina Nederland, is het beschikbaar stellen van zuivelproducten met belangrijke voedingstoffen voor brede bevolkingsgroepen daarom een centrale doelstelling van de organisatie.

Lees verder op Voeding Nu online:
Voedselbanken leveren te weinig (gezond) voedsel

Voedselbanken zijn symptoombestrijding

Reageer op dit artikel