nieuws

Albert Heijn zoekt alternatief guacamole-dip na kritiek Consumentenbond

Algemeen

Albert Heijn zoekt alternatief guacamole-dip na kritiek Consumentenbond

Onlangs bestempelde de Consumentenbond guacamole dip van Albert Heijn als de één van de grootste smoezen over misleidende producten. Als reactie op de stroom negatieve reacties besloot Albert Heijn het product uit de schappen te halen.

 AH belooft het product binnen enkele weken uit de schappen te verwijderen en op zoek te gaan naar een kwalitatief beter product.

Avocado

De Consumentenbond plaatste de dip op de ‘Wall of Shame’ omdat er in het product geen echte avocado zit, maar slechts 0,7% avocadopoeder bevat. In de Kletsmajoorverkiezing kreeg de “smoes van Albert Heijn” over de guacamole-dip zesduizend stemmen van consumenten. Die staat daarmee tot nu toe met stip bovenaan. De andere genomineerden zijn Rivella (drieduizend stemmen) en Healthy People bosbes en framboos (5400 stemmen) Dit was een reden voor de supermarkt om het product uit de schappen te verbannen.

Tevreden AH-klanten

“Het gaat ons erom dat klanten tevreden zijn over onze producten”, reageert een woordvoerder. Bij guacamole-dip was dit, getuige de duizenden negatieve reacties, niet het geval. Albert Heijn erkent dit. “Zelf waren we ook niet helemaal tevreden over de kwaliteit. We gaan dus op zoek naar een kwalitatief beter alternatief dat wel in de smaak valt bij onze klanten.”

Rivella en Healthy People

Erkent Albert Heijn dus dat het een fout was dit product op de markt te brengen? “Goed of fout: het is te zwaar om daarover te spreken. Voor ons is het belangrijk dat klanten tevreden zijn.” Bart Combée reageert verheugd dat Albert Heijn het product uit het assortiment haalt. “Wij hopen natuurlijk ook dat de andere gegadigden voor de Kletsmajoor Award ook hun product of het etiket aanpassen.”

 

Ondanks de aankondiging dat de guacamole-dip van het schap verdwijnt, blijft Albert Heijn wel genomineerd voor de Kletsmajoor Award vanwege hun eerder rechtvaardiging van de 0,7% avocadopoeder in het product. Albert Heijns smoes destijds was dat het een dip was en geen echte guacamole. Consumenten kunnen nog tot 15 augustus stemmen in de Kletsmajoorverkiezing.

Reageer op dit artikel