nieuws

‘Anders met koolhydraten via de Schijf van Vijf’

Algemeen

‘Anders met koolhydraten via de Schijf van Vijf’

Kun je met de Schijf van Vijf ook voorzien in een menu met veel of weinig koolhydraten? Op dit moment is voor velen een dieet met minder koolhydraten populair. Volgens het Voedingscentrum kan het.

In het artikel Koolhydraten en de Schijf van Vijf in de nieuwe zomereditie van Voeding Nu, die dit weekend op de mat van de abonnees valt, leggen auteurs van het Voedingscentrum uit  hoe je koolhydraatarm kunt eten en toch voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Aan de hand van drie voorbeeldmenu’s met veel of weinig koolhydraten laten ze de verschillen zien.

Jodiumvoorziening

Koolhydraatarm eten? Het kan ook op basis van de Schijf van Vijf. ‘Gebruik je de Schijf als leidraad, dan kun je er vanuit gaan dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt’, aldus de auteurs. Ze merken tevens op dat er goed op de jodiumvoorziening moet worden gelet als vaak een dagvoeding met weinig brood wordt genomen.

Zomersurprise

Als trouwe bezoeker van de Voeding Nu site stellen we je deze zomer in de gelegenheid het volledige artikel Koolhydraten en de Schijf van Vijf te lezen.

Wil je toegang tot alle artikelen en het digitale archief, ga dan naar onze abonneepagina. Neem een proefabonnement of meld je aan als nieuwe abonnee. 

Lees verder op Voeding Nu online:
Mogelijk meerdere schijven van vijf op komst
Link gevonden tussen obesitas en koolhydraten

Meer weten over fabels en feiten rond koolhydraten, lees 77 fabels en feiten over onze voeding

Reageer op dit artikel