nieuws

Nestlé werkt aan vergroting inzicht in effectiviteit van vitamines in voeding

Algemeen

Nestlé werkt aan vergroting inzicht in effectiviteit van vitamines in voeding

Het Nestlé Institute of Health Sciences en het Amerikaanse bedrijf Waters zijn binnen hun samenwerking een onderzoek gestart naar de effecten van vitamines in voeding. In de toekomst hopen de partners mogelijk op maat gemaakte voeding met vitamines naar behoefte te kunnen aanbieden.

Om tot het  op maat gemaakte voeding te komen, werken beide bedrijven op het moment eerst aan een methode om de hoeveelheid vitamines in bloed en urine nauwkeurig te kunnen vaststellen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de kennis van micronutriënten bij Nestlé en de kennis van analytische technieken bij Waters.

Verrijkte voeding

Nestlé wil hun kennis op het gebied van individueel afgestemde vitamines in maaltijden daarnaast gaan gebruiken om het belang van verrijkte voeding en dranken voor de consument te kunnen testen.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Onderzoek Universiteit Maastricht naar gezonde thuismaaltijden
Start samenwerking tussen Nestlé en NVD

 

Reageer op dit artikel