nieuws

Productnieuws: gratis vleesvervangers van Natuur & Milieu

Algemeen

Natuur en Milieu deelt vanaf zondag 13 juli 25.000 gratis vleesvervangers uit in 254 PLUS-supermarkten. Met de actie wil de organisatie Nederlanders kennis laten maken met alternatieven voor vlees.

PLUS-klanten kunnen een week lang kennismaken met een gratis Vivera-vleesvervanger, waarvoor ze overigens eerst wel een Conimex woksaus moeten aankopen. De vleesvervanger is gemaakt van lupine die wordt geteeld in de regio Holten.

Smakelijk variëren

‘Proeven, proeven, proeven. Dat is de essentie van deze uitdeelactie van vleesvervangers’, meldt Natuur en Milieu in het persbericht. ‘Veel consumenten weten (nog) niet goed hoe ze vleesvervangers smakelijk kunnen verwerken in een maaltijd en hoe eindeloos de variaties zijn. Veel mensen zijn gewend aan een maaltijd van vlees, aardappels en groente en vinden het lastig om vlees weg te laten. Kant-en-klare vleesvervangers zijn dan een lekker en gemakkelijk plantaardig alternatief.’

Flexitariërs

87% van de Nederlanders is volgens Natuur en Milieu flexitariër: iemand die minimaal 1 keer per week vlees laat staan. Flexitariërs kiezen vooral voor minder vlees omdat ze gevarieerder willen eten. Daarnaast spelen gezondheid, dierenwelzijn en milieu een rol.

Partners uitdeelactie

De uitdeelactie is een initiatief van Natuur & Milieu in samenwerking met PLUS Retail, Unilever (producent van de Conimex woksaus) en Vivera (producent van de vleesvervangers). De actie is onderdeel van de flexitariërcampagne van Natuur & Milieu om mensen te verleiden vaker vlees te vervangen door een plantaardig alternatief. Deze uitdeelactie is de vijfde en tevens laatste uitdeelweek van de campagne en mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

 

Jaarprijs Goede Voeding

Vleesvervanger Vivera won in 2013 de Jaarprijs Goede Voeding.

Lees verder op Voeding Nu online:
Vivera we love nature wint Jaarprijs Goede Voeding
Kabinet pleit voor meer flexitariërs

Reageer op dit artikel