nieuws

Silicon Valley ontdekt voeding

Algemeen

Silicon Valley ontdekt voeding

Meer kruisbestuiving uit andere sectoren is nodig. Voedingsindustrie en informatietechnologie hebben elkaar heel wat te bieden daarom richtte de Amerikaan Rob Trice in november 2013 de Mixing Bowl op in Silicon Valley.

Mixing Bowl is een forum waar partijen uit de voedingsindustrie, landbouw en IT elkaar ontmoeten om samen high tech-oplossingen voor de voedingssector te bedenken.

Volgens Trice is er een “enorm gebrek aan efficiëntie” met betrekking tot innovatie in agrifood, kruisbestuiving met IT kan dit veranderen, meldt hij in gesprek met Food Valley.

Voedingsindustrie en IT

“In de Mixing Bowl brengen we mensen uit agrifood samen met mensen uit IT. We willen grote en kleine partijen met elkaar in contact brengen om kennis en ideeën uit te wisselen.” Hij verwacht zo in een typische “open Silicon Valley-sfeer “ tot verschillende initiatieven te komen.

Trice die veel in IT-bedrijven erkent dat Mixing Bowl nog niet heeft geleid tot concrete initiatieven. Afgelopen juni organiseerde Mixing Bowl zijn eerste bijeenkomst waar 350 deelnemers uit de hele wereld, waaronder Nederland, op af kwamen van Google tot grote boeren uit het Midden-Westen van de Verenigde Staten.

Datamining voor nieuwe smaken

Er zijn in ieder geval genoeg issues in agri en food waarbij high tech ingezet kan worden: clean tech oplossingen voor watersarme gebieden en open source oplossingen en robotica bieden ook kansen voor de voedingsindustrie, weet investeerder Trice.

“Bovendien voor het ontwikkelen van nieuwe smaken biedt ‘datamining’ (gericht zoeken naar (statistische) verbanden in gegevensverzamelingen, red) nieuwe ingangen.”

Trice denkt dat dit de voorafavond is van een IT-revolutie in agrifood. “Informatietechnologie biedt fantastische mogelijkheden voor de agrische productie en de levensmiddelentechnologie.”

Reageer op dit artikel