nieuws

Voedingsbedrijf Reasons sluit zich aan bij Vinkje

Algemeen

Voedingsbedrijf Reasons sluit zich aan bij Vinkje

De Venlose producent van dieetproducten Reasons brengt deze zomer de eerste producten op de markt met gezondheidslogo het Vinkje van Stichting Ik Kies Bewust.

 “We zijn een familiebedrijf en richten ons op afslankproducten en gezondere voeding. Nu het Vinkje op diverse van onze producten komt te staan, willen we nog duidelijker laten blijken dat we producten met een betere samenstelling leveren”, verklaart Rik Kellenaars van Reasons.

 

Aqua Diet en Mega Burner

Inmiddels gaf de externe toetsingsinstantie van Stichting Ik Kies Bewust goedkeuring aan de eerste producten van Reasons. De dranken Aqua Diet en Mega Burner voldoen aan de wetenschappelijke criteria van de stichting omdat ze minder suiker bevatten dan veel andere dranken.

 

Momenteel dragen zo’n zevenduizend producten het Vinkje en ongeveer vierduizend maaltijden hebben het logo.

Productgroepen

De producten van het Vinkje voldoen aan onafhankelijke wetenschappelijke criteria die wetenschappers van verschillende universiteiten vaststelden. Per productgroep leggen ze vast hoeveel verzadigd vet, suikers, calorieën, en zout maximaal is toegestaan. Verder gelden er ook criteria voor vezels.

Reageer op dit artikel