nieuws

Doggybag moet voedselverspilling in restaurants tegengaan

Algemeen

Doggybag moet voedselverspilling in restaurants tegengaan

Stichting Natuur&Milieu deelt 50.000 gratis doggybags uit aan restaurants. De stichting wil hiermee voedselverspilling bij restaurants tegengaan.

Volgens onderzoek van de stichting neemt 80% van de Nederlanders die uit eten gaan, nooit overgebleven eten mee naar huis uit restaurants.

Schaamte (52%) en onbekendheid (55%) met de doggy bag spelen een grote rol, terwijl 78% wel een hekel heeft aan voedselverspilling. Dit blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu in samenwerking met Panelwizard.

Nederlandse cultuur

De doggy bag past uitstekend bij de Nederlandse cultuur, vindt de stichting. 78% van de Nederlanders heeft een hekel aan voedselverspilling en 68% is opgevoed met de regel dat je altijd je bord moet leegeten. Voor restaurants die een doggy bag aanbieden, valt er een wereld te winnen, blijkt uit het onderzoek. 62% van de gasten neemt graag eten mee naar huis indien dit wordt aangeboden. 16% betaalt zelfs graag iets extra's als ze het eten meekrijgen als maaltijd voor de volgende dag. 30% van de mensen gaat eerder naar een restaurant dat iets doet tegen voedselverspilling.

Voedselverspilling in horeca

Natuur & Milieu voert de doggy bag-campagne om voedselverspilling in de horeca tegen te gaan. Jaarlijks verspilt de horeca 51.000 ton voedsel. Dit staat gelijk aan 77 miljoen warme maaltijden. De campagne voert Natuur & Milieu uit in samenwerking met verpakkingspecialist Depa Disposables, Oxfam Novib en de Rabobank.

 

Reageer op dit artikel