nieuws

VLAM inspireert Broodje kaas op Ketnet

Algemeen

VLAM inspireert Broodje kaas op Ketnet

Op 1 september start Ketnet met het dagelijks kook- en spelprogramma Broodje kaas. Doel is kinderen op een speelse en spannende manier te stimuleren om zelf aan de slag te gaan in de keuken.

VLAM is partner van het programma Broodje kaas, maandag tot donderdag om 17:45 uur op Ketnet, en inspireert de redactie met seizoensgebonden producten van eigen bodem.

Ketnetter daagt kok uit

De jonge Ketnet-kok Hannes Deryckere wordt in elke aflevering uitgedaagd door een Ketnetter met een specifieke culinaire vraag. Samen met presentatrice Maureen Vanherberghen gaat Hannes aan de slag. Ze maken de meeste uiteenlopende gerechten, maar of het lukt, blijft af te wachten, want Hannes moet op een onverwacht moment ook een verrassingsingrediënt verwerken in het gerecht.

….Of een broodje kaas

Broodje kaas is dus niet alleen leerrijk maar ook lekker spannend. Op het einde van het programma mag de Ketnetter kiezen tussen het gerecht dat Hannes en Maureen samen bereid hebben of … een broodje kaas.

Kinderen in de keuken

Netmanager Wouter Quartier: ‘Met Broodje kaas wil Ketnet de kinderen op een speelse en spannende manier inspireren en stimuleren om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Daarbij willen we hen op impliciete manier ook bewust maken van het belang van een gezonde en evenwichtige voeding, met seizoensgebonden ingrediënten, producten van bij ons, vergeten groenten, enzovoort. De gerechten in Broodje kaas zijn altijd eenvoudig, gezond en kindvriendelijk.

Reageer op dit artikel