nieuws

Agristo wint Leeuw van de Export 2014 2

Algemeen

Agristo wint Leeuw van de Export 2014 2

Agristo is de winnaar van de Leeuw van de Export 2014. Vooral de sterke Vlaamse verankering van het bedrijf was volgens de jury een groot pluspunt.

De grootste producent van ingevroren aardappelspecialiteiten ter wereld Agristo, produceert meer dan 200 ingevroren aardappelproducten die vooral in private label worden verpakt. Samen met de klant ontwikkelt en vermarkt Agristo dat gamma in 116 landen. 

Vlaamse verankering

Het bedrijf, met hoofdkantoor in het West-Vlaamse Harelbeke-Hulste, telde in 2013 373 medewerkers. In datzelfde jaar werd een omzet van ruim 242 miljoen euro gerealiseerd, maar liefst 99% werd in het buitenland gerealiseerd. Vooral de sterke Vlaamse verankering van het bedrijf was volgens de jury een groot pluspunt. 

Leeuw van de Export

De Leeuw van de Export is de belangrijkste export-award van Vlaanderen die jaarlijks de exportsuccessen van Vlaamse bedrijven bekroont. Het belang van export voor onze Vlaamse economie wordt hierdoor extra in de verf gezet.

Reageer op dit artikel