nieuws

Ardo en Dujardin Foods verder als Ardo

Algemeen

Ardo en Dujardin Foods verder als Ardo

De fusie van de West-Vlaamse diepvriesgroentebedrijven Ardo en Dujardin Foods is deze week goedgekeurd. Vanaf 2015 gaat de onderneming verder onder de bedrijfsnaam Ardo.

De twee diepvriesgroentebedrijven Ardo en Dujardin Foods werden veertig jaar geleden los van elkaar door twee broers opgericht. De familiale geschiedenis maakt dat in de raad van bestuur zeven neven zullen zetelen (Bernard, Ignace, Jan, Marc, Paul, Philippe en Xavier Haspeslagh), aangevuld met twee of drie onafhankelijke bestuurders. Philippe Haspeslagh wordt bestuursvoorzitter, terwijl Rik Jacob (Ardo) de CEO wordt van de nieuwe groep. 

3.800 medewerkers in 8 Europese landen

De nieuwe groep zal 3.800 medewerkers tellen in acht Europese landen en een geconsolideerde omzet realiseren van 815 miljoen euro. De groep omvat twintig productie-, verpakkings- en distributiesites in acht Europese landen en zal meer dan 800.000 ton eindproduct verkopen. De ambitie is het nieuwe Ardo verder uit te bouwen als de onbetwiste Europese leider in vriesverse groenten & fruit, vriesverse kruiden & ingrediënten. De focus blijft gericht op de drie klantensegmenten: retail, foodservice en industry.

Reageer op dit artikel