nieuws

Kaaspraline in primeur op Brugse Kaasmarkt

Algemeen

Kaaspraline in primeur op Brugse Kaasmarkt

Op zondag 7 September 2014 vond in Brugge opnieuw de Kaasmarkt plaats. De organisatoren pakten uit met een primeur: een Brugge kaaspraline. Totaal waren er meer dan 50 standjes, waar ruim 100 soorten kaas uit België en het buitenland geproefd konden worden.

De organisatie van de Brugse kaasmarkt lieten chocolatier Jan Spegelaere de Brugge Kaaspraline maken, een voorbeeld van food pairing. ‘Ik vond dit een leuke uitdaging’, zegt de chocolatier. De belangstelling voor de praline was groot, zo bleek uit de rij voor het standje.

Oud Brugge Prestige 2009

Bij de keuze van de kaas werden verschillende afwegingen gemaakt. ‘De kaas mocht niet te vochtig zijn en ook schimmelkaas was uitgesloten. Uiteindelijk werd gekozen voor een Oud Brugge Prestige van 2009 waarbij het zoet-zoute van de vulling harmonieert met het bittere van de fondantchocolade’, legt Jan Spegelaere uit.

Overheerlijk

De praline is volgens hem overheerlijk bij een glaasje wijn of een fris biertje maar vooral ook geschikt als afsluiter van een kaasschotel waarbij de overgang gemaakt wordt van de maaltijd naar het dessert. ‘Ik krijg niets dan lovende commentaren van mensen die de pralines geproefd hebben. Na de Kaasmarkt zal de kaaspraline in onze winkel te vinden zijn. Ook aan Brugse horecazaken zullen wij deze speciale praline leveren als nieuwe specialiteit.’

Brugse Kaasmarkt

Tijdens de Kaasmarkt, georganiseerd door vzw Brugge Kaasmarkt, kan de bezoeker bij meer dan 50 standjes op ’t Zand , vanaf half tien tot zes uur, de verschillende Brugge Kazen proeven, maar ook meer dan 100 andere soorten Belgische en internationale kazen. Naast de standjes zijn er voor de kinderen diverse randactiviteiten als een vier op een rij, kindergrime, paardenmolen en een ballonnenkunstenaar.

Reageer op dit artikel