nieuws

Prevalentie van kinderobesitas daalt in Amerika

Algemeen

Prevalentie van kinderobesitas daalt in Amerika

In Amerika is de prevalentie van obesitas bij kinderen tussen 2 en 5 jaar de afgelopen tien jaar met 6 procent gedaald. In 2004 was de prevalentie nog 14 procent. Volgens een nieuw onderzoek is deze tot 8 procent gedaald. Dit is de eerste keer, volgens onderzoeker Cynthia L. Ogden, van the Centers for Disease Control and Prevention, Hyattsville (VS), dat in Amerika de prevalentie van obesitas in een groep daalt.

Deze cijfers zijn afkomstig uit het National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) uit 2011-2012, waarin de trend van kinderobesitas geanalyseerd wordt tussen 2003 en 2013.

Stabilisering

Deze daling in prevalentie werd niet gezien in andere groepen, zoals oudere kinderen en volwassenen. In deze groepen blijkt de prevalentie zich gestabiliseerd te hebben, in tegenstelling tot de groep van vrouwen ouder dan 60 jaar. In deze groep steeg deze van 32% naar 38%.

Obesitas blijft een groot probleem in Amerika, waar een derde van de bevolking als obees aangemerkt wordt.

Lees verder op Voeding Nu online:
Studie brengt voedselbeleid europese scholen in kaart
Gezonde omgeving zorgt voor gezondere kinderen

Reageer op dit artikel