nieuws

Productnieuws: Carbonell introduceert Olys

Algemeen

Productnieuws: Carbonell introduceert Olys

Carbonell heeft een nieuwe olie aan haar assortiment toegevoegd: Carbonell Olys. Het gaat om een mengsel van oliën waarin essentiële vetzuren voorkomen, olijfolie, sojaolie, druivenpitolie, koolzaadolie en visolie.

De olie is geschikt voor de bereiding van warme en koude gerechten, zoals bijvoorbeeld in dressings, marinades, stoofschotels en om mee te (roer)bakken. Een scheutje Carbonell Olys (15ml) bevat 0,3 gram alfa-linoleenzuur, 3,2 gram linolzuur en 69 mg visvetzuren (EPA + DHA).

Op het etiket wordt vermeld dat de hoeveelheid visvetzuren in 15 ml Carbonell Olys 28% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is, hierbij wordt uitgegaan van de ADH van de EFSA van 250 mg per dag. In Nederland is deze ADH hoger, namelijk 450 mg per dag.

Smaak

Door het raffineren zijn de smaken van de koolzaad- en visolie niet meer waar te nemen. De olie proeft naar een milde olijfolie.

Andere blends

Naast Olys introduceert Carbonell nog twee andere blends van plantaardige oliën: Granen- en Fruitolie en Rijstolie Blend. Essentiële vetzuren zijn van belang voor een normale groei en ontwikkeling van kinderen.

Lees verder op Voeding Nu online
Koolzaadolie van invloed op cholesterol en bloedglucose bij diabetes

Reageer op dit artikel