nieuws

Supermarktschappen moeten anders worden ingericht

Algemeen

Supermarktschappen moeten anders worden ingericht

Volgens de deelnemers aan de Voeding Nu-stemming over de inrichting van het supermarktschap is er werk aan de winkel. Het merendeel van de deelnemers aan de stemming is het eens met de stelling dat de winkelschappen anders moeten worden ingericht om gezondere voeding te stimuleren en overgewicht tegen te gaan.

Geen verleidelijke snacks meer op kinderhoogte, aanbiedingen voor gezonde producten op de kopse kant van het schap en op ooghoogte? Het gedachtenexperiment om de schappen anders in te richten werd naar voren gebracht door Annet Roodenburg, Lector Voeding en Gezondheid aan de HAS Hogeschool, tijdens het symposium Chaos in de Supermarkt aan de Haagse Hogeschool. Moet het supermarktschap op zijn kop? Van de 82 stemmers was 95 procent her hiermee eens en 5 procent het oneens.

Stem ook mee via de nieuwe stelling. Ben je voor of tegen een doggybag of zijn er andere wegen om verspilling tegen te gaan?

Reageer op dit artikel