nieuws

‘Tussendoortjes heten vanaf nu extraatjes’

Algemeen

‘Tussendoortjes heten vanaf nu extraatjes’

‘Gezonde tussendoortjes bestaan niet, wel lekkere extraatjes’. Diëtiste Nienke ten Hoor zei dit tijdens het congres ‘Metabool syndroom belicht vanuit het brein’ waar ze pleitte voor drie verzadigende maaltijden per dag en geen tussendoortjes.

Ten Hoor, diëtist en eigenaar van Bon Appétit, was een van de sprekers tijdens het 22ste Folia Orthica Symposium dat plaatsvond op 19 september. Acht verschillende sprekers gaven hun visie op de invloed van het brein bij het ontwikkelen van het metabool syndroom.

 

Voeding Nu

In de komende oktober editie van Voeding Nu komt een verslag van het symposium waarin onder andere ingegaan wordt op de lezingen van Prof. dr. Eline Slagboom, over het verband tussen genen, leefstijl en veroudering, en Dr. Mireille Serlie, over de invloed van serotonine en dopamine op het verzadigingsgevoel en ‘omgekeerd’ de invloed van het eetpatroon op het brein.

 

Lees verder op Voeding Nu online

‘Verwesterd eetpatroon van Chinese bevolking vergroot kans op metabool syndroom’ 
Arts en Voeding Congres ‘Metabool syndroom is het probleem, niet obesitas’

Reageer op dit artikel