nieuws

Wageningen Universiteit benoemt Sander Kersten tot hoogleraar

Algemeen

Wageningen Universiteit benoemt Sander Kersten tot hoogleraar

Sander Kersten is benoemd tot gewoon hoogleraar Voeding, Metabolisme en Genomics van de afdeling Humane voeding van Wageningen. Sinds 1 augustus heeft Sander Kersten prof.Michael Müller opgevolgd, die in januari van dit jaar naar University of East Anglia in Norwich is vertrokken.

Dr.ir. Sander Kersten (Elst, 1971) studeerde in 1993 cum laude af in Voeding en gezondheid aan Wageningen Universiteit. In 1997 promoveerde hij aan Cornell University in de Verenigde Staten. In 2011 werd hij, op basis van zijn grote verdiensten voor het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en zijn persoonlijke kwaliteiten, benoemd tot persoonlijk hoogleraar Moleculaire voeding bij Humane voeding.

 

Lees verder op Voeding Nu online:

Extra cholesterolverlaging door soja-eiwit

Reageer op dit artikel