nieuws

At Your Request krijgt een dikke voldoende

Algemeen

At Your Request krijgt een dikke voldoende

Patiënten geven de nieuwe maaltijdservice, At Your Request, in Ziekenhuis Gelderse Vallei een 8,1 als rapportcijfer. Bij deze maaltijdservice kunnen patiënten overdag zo vaak als ze willen van een menukaart hun eten bestellen.

Het rapportcijfer is een van de resultaten van een onderzoek door de Wageningen Universiteit naar de tevredenheid en voedingsinname van de patiënten in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Ook laten de resultaten zien dat de voedingsstatus van de patiënten die aan At Your Request meededen, vergelijkbaar is met de status van patiënten die te maken hadden met het oude systeem. Wel halen patiënten met ondervoeding met At Your Request vaker de aanbevolen eiwitinname.

 

Menukaart

Bij At Your Request worden patiënten persoonlijk te woord gestaan tijdens de bestelling, zodat een lekkere en verantwoorde keuze gemaakt kan worden. Patiënten zijn blij met de keuzemogelijkheden’ aldus Angelique Honderdors, hoofd hoteldienst in het Edese ziekenhuis.

 

Goede voeding in de zorg

De Alliantie Voeding Gelderse Vallei maakt de resultaten vandaag bekend tijdens het congres ‘Goede voeding in de zorg: wat is het waard?’

 

Lees verder op Voeding Nu online

Productnieuws: Ziekenhuis Gelderse Vallei introduceert eiwitverrijkt brood
‘Aanpak van ondervoeding vraagt om reallocatie van budgetten’

Reageer op dit artikel