nieuws

Boek Food for All voor wereldwijde voedselzekerheid

Algemeen

Boek Food for All  voor wereldwijde voedselzekerheid

In 2013 publiceerde Wageningen UR het boek Food for all, waarin de lezer een beeld krijgt van hoe Wageningen UR de problemen rondom voeding en honger in de wereld aanpakt. De inhoud van dit boek is onlangs op internet beschikbaar gesteld.

Met verschillende thema’s en voorbeelden toont Food for All  welke oplossingen mogelijk zijn om honger de wereld uit te krijgen.

 

Thema’s

Het overkoepelende thema Sustainability (duurzaamheid) is onderverdeelt in drie subthema’s Availability (beschikbaarheid), Access (toegang) en Utilisation (benutting).

 

Nutrition security

Volgens de website wordt de beschikbaarheid van en toegang tot voldoende en gezonde voeding vaak gezien als de basis van voedselzekerheid. Uiteindelijk is de keuze (utilisation) die de consument maakt misschien wel het belangrijkste thema. ‘Deze keuze heeft grote impact op de gezondheid en welzijn’. De website spreekt daarom liever

over ‘Nutrition security’ in plaats van ‘Food security’.

Lees verder op Voeding Nu online
Nederland wil voedseltekort terugdringen met wereldwijde alliantie
‘Een warmere wereld is een hongerigere wereld’, waarschuwt Oxfam

Reageer op dit artikel