nieuws

Coca-Cola life komt naar België

Algemeen

Coca-Cola life komt naar België

Coca-Cola life, de eerste Coca-Cola met minder calorieën en uitsluitend zoetstoffen van natuurlijke oorsprong, wordt in januari 2015 gelanceerd in België.

Coca-Cola life komt er uiteraard niet zomaar. Het is een doordachte assortimentsuitbreiding waarbij veranderende trends en consumentengedrag centraal staan, net als het streven van Coca-Cola om meer mensen aan te zetten tot een evenwichtige levensstijl.

 

Evenwichtige levensstijl

Coca-Cola life is gezoet met een mix van zoetstoffen uit stevia (steviolglycosiden) en suiker, maar met een derde minder suiker en calorieën dan de gemiddelde suikerhoudende cola.

Acht jaar na Coca-Cola Zero wordt het aanbod dus opnieuw verbreed, ‘zodat iedereen een bewuste keuze kan maken, die past bij een evenwichtige levensstijl.’ Deze nieuwe Coca-Colavariant werd in 2013 in Chili en Argentinië geïntroduceerd en is sinds september van dit jaar voor het eerst verkrijgbaar in Europa.

 

Grootste lancering

Coca-Cola life is de grootste lancering in het gamma sinds Coca-Cola Zero in 2006. Coca-Cola life bevat 33% minder suiker en calorieën dan een gewone cola, dankzij een mix van suiker en stevia-extract. Een 330 ml blikje Coca-Cola life bevat 89 calorieën (tegenover 139 calorieën voor Coca-Cola) en zal met zijn opvallende groene label een volwaardige plaats krijgen naast Coca-Cola, Coca-Cola Zero en Coca-Cola light. In België wordt 43% van het totale verkoopvolume van Coca-Cola gerealiseerd met dranken zonder suiker en zonder calorieën. Over de laatste 5 jaar werd de totale ‘calorie-voetafdruk’ in België verminderd met 9%.

 

Diverse verpakkingen

Coca-Cola life zal beschikbaar zijn vanaf eind januari 2015 in een 20 cl glazen fles, 330 ml blik, 500 ml pet-fles, 1,5 l pet-fles, 6 x 330 ml blik multipack, 6 x 500 ml pet-fles multipack en 4 x 1,5 l pet-fles multipack.

Reageer op dit artikel