nieuws

Eén keurmerk voor milieu, dierenwelzijn en gezondheid

Algemeen

Eén keurmerk voor milieu, dierenwelzijn en gezondheid

D66 pleit voor één keurmerk dat de impact op het milieu, het dierenwelzijn en de gezondheid aanduidt. ‘Zo kan de consument goed geïnformeerd keuzes maken over de producten die worden gekocht.’

De D66 ziet nu een wildgroei aan keurmerken, waardoor de consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Tijdens de begrotingsbehandeling van Landbouw van 28 oktober eiste Tweede Kamerlid Gerard Schouw van D66 van staatssecretaris Dijksma van de PVDA dat zij binnen een jaar met de sector dit keurmerk op vrijwillige basis regelt. Als dat niet lukt, pleit D66 voor wetgeving.

 

Macht

‘De consument heeft de macht, die bepaalt wat er wordt gekocht. En daarmee bepaalt de consument hoe de voedselindustrie produceert’ aldus Schouw. ‘Het belangrijkste is dat de consument duidelijke informatie heeft wanneer er een keuze wordt gemaakt om iets te kopen.’

 

Stoplichtsysteem

De D66 stelt voor om het stoplichtsysteem in te voeren dat aangeeft hoe het product op verschillende vlakken presteert.

 

WRR: Rem zetten op ongezonde producten
Aantal biologische en Fairtrade producten in supermarkt stijgt met tien procent

Reageer op dit artikel