nieuws

Europeese branchevereniging zet zich in voor veiligheid van supplementen

Algemeen

Europeese branchevereniging  zet zich in voor veiligheid van supplementen

De Europeese Supplementen branchvereniging, Food Supplements Europe (FSE), heeft onlangs drie nieuwe producten ontwikkeld om haar leden te helpen met het waarborgen van de veiligheid en de kwaliteit van haar producten.

De hulpmiddelen bestaan uit richtlijnen en checklists om zeker te zijn dat aan alle verplichtingen van de EU-levensmiddelenwetgeving voldaan is. Volgens Ingrid Atteryd, voorzitter van de branchevereninging, hebben vooral kleinere supplementproducenten hier behoefte aan.

 

Plantenextracten

Naast de richtlijn voor de algemene producten heeft de FSO een richtlijn ontwikkeld voor de productie van plantenextracten. ‘Plantenextracten hebben zeer specifieke eisen voor hun identificatie en productie’, zegt Irene Minardi voorzitter van de Italiaanse Botanische Vereniging  Assoerbe en lid van de FSE. ‘Daarom hebben we een speciale richtlijn voor deze groep producten ontwikkeld. Naast deze richtlijn is er ook een checklist gemaakt waarmee alle te nemen stappen gecontroleerd kunnen worden.’

 

Richtlijnen

Alle documenten zijn te downloaden via de website van Food Supplement Europe

 

Lees verder op Voeding Nu online

‘Tekorten aan vitaminen en mineralen zijn niet zeldzaam’

Vitamine D-gehalte bij ouderen vaak te laag

Reageer op dit artikel