nieuws

Food Valley Award voor TOP druivenonttrosinstallatie

Algemeen

Food Valley Award voor TOP druivenonttrosinstallatie

De Nederlandse bedrijven TOP uit Wageningen en KJFTP/foodlife uit Zwolle hebben tijdens de Food Valley Expo samen de Food Valley Award 2014 gewonnen voor een installatie, Pluckr, die druiven automatisch onttrost. De houdbaarheid is tot 4 weken langer.

De Pluckr is een machine die in staat is om volledig geautomatiseerd druiven te onttrossen. De capaciteit bedraagt 600 kg per uur. Dat is 30 keer meer dan handmatig onttrossen. Verschillende technologieën zijn in de machine gecombineerd. De Pluckr haalt door ultrasone trillingen druiven onbeschadigd los van hun tros waarna de vruchten vanaf minimale hoogte belanden op een lopende band. De druiven kunnen hierna met behulp van een nieuwe technologie worden verpakt.

Houdbaarheid

De nieuwe werkwijze verlengt de houdbaarheid van de druiven tot 4 weken. De technologie van de Pluckr is gepatenteerd en een prototype van deze machine is op dit moment in gebruik en bewezen bij een grote fruitverwerker in Nederland.

Reageer op dit artikel