nieuws

Groentekroket met alg ontwikkeld

Algemeen

Groentekroket met alg ontwikkeld

Royaan, fabrikant van Kwekkeboom en Van Dobben kroketten, gaat samenwerken met The Algae Factory.  Een eerste product dat uit deze samenwerking voorkomt is de KROKi, een kroket op basis van groente en spirulina.

The Algae Factory is opgericht door Stefania Abbona en Pierluigi Santoro, studenten van de Wageningen Universiteit. Samen met medestudenten Angela Rocio Camargo and Astrisia Artanti zijn ze onlangs met de KROKi eerste geworden in de voorronde van de Ecotrophelia, een Europese wedstrijd voor studenten waarin de opdracht is een nieuw, duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen.

 

SIAL

Met het winnen van de voorronde mag The Algae Factory Nederland vertegenwoordigen bij de internationale competitie die plaatsvindt tijdens de SIAL in Parijs.

 

Royaan

Samen met The Algae Factory zal Royaan gaan zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor snacks op basis van duurzame en gezonde grondstoffen, zoals algen. Royaan wil ‘de snack weer haar rechtmatige plaats in de belevingswereld van de consument geven als lekkere, smaakvolle en verantwoorde kwaliteitsdelicatesse waar je bewust van kan genieten’.  

 

Voor meer informatie:

www.sialparis.com

www.royaan.nl

www.vandobben.nl

www.thealgaefactory.com

 

Lees verder op Voeding Nu online

Lage omega-3-concentratie verklaart mogelijk leesproblemen bij kinderen

Omega-3 arm dieet geeft meer kans op hyperactiviteit en angst bij de volgende generatie

Reageer op dit artikel