nieuws

Honing tegen resistente bacteriën

Algemeen

Honing tegen resistente bacteriën

Verse, niet gesteriliseerde honing blijkt stoffen te bevatten die helpen tegen infecties. Dit blijkt uit onderzoek dat onlangs in de International Wound Journal gepubliceerd is.

Honing wordt al duizenden jaren gebruikt als middel tegen infecties maar de antibacteriele werking is nooit eerder wetenschappelijk onderzocht. Medewerkers van de universiteit van Lund in Zweden hebben voor het eerst de mogelijk werkzame stoffen in kaart gebracht.

 

Bacteriën

De onderzoekers hebben unieke melkzuurbacteriën in de honing ontdekt. De melkzuurbacteriën bleken een sterke antimicrobiële werking te tonen tegen pathogenen, zoals onder andere methicillin-resistente Staphylococcus aureus (MRSA), Pseudomonas aeruginosa en vancomycin-resistente Enterococcus (VRE).

 

Verse honing

Doordat de honing uit de supermarkt gesteriliseerd is bevat deze honing geen melkzuurbacteriën meer. Alleen verse honing bevat de werkzame stoffen.

 

Lees verder op Voeding Nu online

Antibacteriële werking honing ontrafeld

Beperken voedselbederf door analyse van genenset bacteriestammen

Reageer op dit artikel