nieuws

Koolzaadolie, tosti en glutenvrij brood strijden om Jaarprijs Goede Voeding

Algemeen

Koolzaadolie, tosti en glutenvrij brood strijden om Jaarprijs Goede Voeding

Koolzaadolie, een tosti of dagvers glutenvrij brood? Welk van deze producten gaat dit jaar strijken met de eervolle Jaarprijs Goede Voeding 2014? Alle drie de producten zijn volgens de vakjury hoofdprijswaardig bevonden en dragen bij aan een gezonder productaanbod. Het is aan de publieksjury om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen.

De drie nominaties zijn door de vakjury gekozen uit een aanbod van 26 verschillende inzendingen die dit jaar meededen aan de Jaarprijs Goede Voeding. Via de website van de Jaarprijs Goede Voeding 2014 kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op het product dat volgens hen zou moeten winnen.

De Jaarprijs Goede Voeding is een prijs die innovatie stimuleert en gezondere producten binnen het bereik van een grote groep consumenten brengt. 

De drie nominaties zijn

Hollands Goud Koolzaadolie Puur van Colzaco
Tosti Bruinbrood van Topking Fingerfood
Yam glutenvrij Licht meerzaden brood en donker brood van Bake Five

Op de stempagina is meer informatie te vinden over de keuze van de vakjury voor deze producten. Bij de Jaarprijs 2013 hebben 2000 personen hun stem uitgebracht. Samen met het oordeel van de publieksjury bepaalt de vakjury de uiteindelijke winnaar. De stemming sluit op 3 november.

Symposium rond prijsuitreiking Jaarprijs

De winnaar van de vak- en publieksjury zal bekend worden gemaakt tijdens het middagsymposium dat als thema heeft Naar een Gezondere Voeding  dat plaatsvindt op 20 november in de Landgoederij in Bunnik. Ook zullen daar twee producten bekend worden gemaakt die een aanmoedigingsprijs krijgen. De winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2014 mag een jaar lang het logo van de jaarprijs op zijn product voeren.

Jury Jaarprijs Goede Voeding 2014

De vakjury van de Jaarprijs Goede Voeding 2014 wordt gevormd door: Prof. Frans Kok, voorzitter, hoofd afdeling Humane Voeding Wageningen Universiteit; drs. Henrieke Crielaard, manager Voeding en Gezondheid Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL); Mw. Willy Gilbert-Peek, voorzitter Diëtisten Coöperatie Nederland; drs. Christine Grit, manager Voeding & Gezondheid Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI); Dhr. Hans Kraak, hoofdredacteur Voeding Nu, secretaris jury;  Dr. Ir. Annet J.C. Roodenburg, Lector Voeding en Gezondheid, HAS Hogeschool, tevens vertegenwoordiger NAV (Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen); Dr. Jeanne de Vries, docent/voedingskundige Wageningen Universiteit; Dr. Ir. Andrea Werkman, hogeschooldocent opleiding Voeding en Diëtetiek Hanzehogeschool Groningen. 

Lees verder op Voeding Nu online:
WRR: rem zetten op ongezonde producten

Reageer op dit artikel