nieuws

Leefstijlaanpassing bij obese moeder zorgt voor gezondere baby’s

Algemeen

Leefstijlaanpassing bij obese moeder zorgt voor gezondere baby’s

Obese zwangeren die advies kregen meer groente en fruit en minder geraffineerde koolhydraten en verzadigde vetten te eten en meer te wandelen, hebben een kleinere kans om een baby te krijgen met een hoog geboortegewicht.

Dit is een van de resultaten van het EarlyNutrition-project waarin onderzoek is gedaan naar de effecten van de voeding tijdens eerste duizend dagen van het leven van een kind en het risico op niet-overdraagbare ziektes op oudere leeftijd. Een van de onderzoekers, professor Jodie Doss van de Universiteit van Adelaide in Australië, licht toe dat in verschillende studies een hoog geboortegewicht in verband wordt gebracht met een hogere risico op obesitas als kind of volwassene.

 

Adviezen

In het onderzoek zijn meer dan 2200 obese zwangeren gevolgd. De ene helft kreeg de voedings- en beweegadviezen, de andere helft kreeg de standaardadviezen. Baby’s die geboren werden in de groep met de voedings- en beweegadviezen hadden 18 procent minder kans op een hoog geboortegewicht.

 

Lees verder op Voeding Nu online
‘Heldere wetenschappelijke basis voor voedingsvoorlichting aan zwangere en lacterende vrouwen ontbreekt’
Slechte voeding voor zwangerschap geeft vergrote kans op vroeggeboorte

Reageer op dit artikel