nieuws

Mensen schamen zich niet voor doggybag

Algemeen

Mensen schamen zich niet voor doggybag

Het merendeel van de Voeding Nu lezers schaamt zich niet voor een doggybag. Van de lezers die hun stem op deze website uitbrachten is 59 procent het eens met de stelling ‘Ik ben voor een doggybag’.

Op de vraag ‘Ben je voor of tegen een doggybag of zijn er andere wegen om verspilling tegen te gaan?’ antwoordde 59 procent ‘Mee eens, ik ben voor een doggybag, ken daarbij geen schaamte, heb hem al jaren gemist’.

 

Schaam

Een kleinere groep van 19 procent is weliswaar voor het gebruik van de doggybag, maar schaamt zich er wel voor.

 

Op maat koken

Niet iedereen is het eens met het gebruik van de doggybag. 22 procent is tegen en wil dat er meer op maat gekookt wordt. In de reacties komt dit meerdere malen naar voren. ‘Op maat koken heeft tenslotte verreweg mijn voorkeur’, schrijft Marieke Bemelman.

 

Veiligheid

Ook zijn er mensen die zich zorgen maken over de houdbaarheid van het eten. Zo schrijft Frank Jonker: ‘Daarnaast wordt het ongemoeid vervoerd waardoor de kwaliteit achteruit gaat, kans op besmetting plaatsvindt. Dan wordt het alsnog weggegooid. En er is dan ook nog eens extra verpakking gebruikt’. 

Denkt u dat productverbetering bijdraagt aan een gezondere bevolking?

Reageer op dit artikel