nieuws

Productnieuws: Coca-Cola met stevia bereikt Nederland

Algemeen

Productnieuws: Coca-Cola met stevia bereikt Nederland

Coca-Cola life is onderweg naar Nederland. De nieuwste variant van Coca-Cola bevat een derde minder suiker en calorieën en is gezoet met stevia. Afgelopen jaar lanceerde de Amerikaanse multinational de frisdrank in Chili en Argentinië.

Coca-Cola life, met een mix van suiker en zoetstoffen uit stevia, geldt als eerste nieuwe introductie binnen het colaportfolio op de Nederlandse markt sinds Coca-Cola Zero in 2007.

Stevia-extract

Het innovatieve aan de frisdrank is de toepassing van het stevia-extract, afkomstig van de Zuid-Amerikaanse steviaplant. Coca-Cola Nederland gebruikt de natuurlijke zoetstof al in Sprite (2013) en Nestea Green Tea (eerder in 2014).

 

Coca-Cola Zero

Coca-Cola wil met de nieuwe productintroductie meer keuze bieden in colavarianten met minder calorieën. Het past in het duurzaamheidsstreven van het bedrijf om consumenten aan te zetten tot een gezondere leefstijl. Naast het op de markt brengen van Coca-Cola life, introduceerde de multinational onlangs Coca-Cola Zero in een kleiner blik van 250 ml.

De cola met stevia bevat 33% minder vergeleken met de cola’s  met suiker die verkrijgbaar zijn in de Benelux. Dit komt door het gebruik van stevia.

Duurzame verpakkingen

Coca-Cola komt op de Nederlandse markt in verschillende verpakkingen en diverse formaten.  Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. Zo bestaat de halve liter petfles uit 22,5% plantaardig materiaal en 25% gerecycled plastic. Volgens Coca-Cola zijn alle verpakkingen recyclebaar en bevatten ze gerecyclede materialen.

Sinds september is Coca-Cola life in Europa verkrijgbaar en vanaf januari ligt de frisdrank in opvallende groene verpakking in de Nederlandse supermarkten. Ook komt er een grote marketingcampagne. Een televisiecommercial, online- en printreclame, sampling en winkelvloercommunicatie moeten het product onder de aandacht brengen.

Lees verder op Voeding Nu online:
Bullsweet: zoetstoffen en diabetes

Reageer op dit artikel