nieuws

Productnieuws: Kellogg’s introduceert een warme meergranenpap

Algemeen

Productnieuws: Kellogg’s introduceert een warme meergranenpap

Granenproducent Kellogg’s introduceert een nieuw graanproduct: Special K Hot. Dit is een warme meergranenpap bedoeld voor het ontbijt.

Met deze pap breidt Special K de productlijn uit. Dit is het eerste product van Kellogg’s die warm gegeten wordt. Er zijn twee varianten: ‘original’ en ‘rode vruchten’.

Koud en warm

Deze  meergranenpap bestaat uit havermout, gerst en rogge. Het product bevat  35% minder vet dan andere ontbijtpap met havermout. De pap kan zowel warm als koud geconsumeerd worden en kan gecombineerd worden met verschillende soorten melk.

 

De pap wordt in de magnetron 2,5 minuut opgewarmd op 800 watt.

 

Geen concurrentie

Kellogg’s is niet bang voor de concurrerende producten zoals havermoutpap Brinta. De Special K Hot-varianten bevatten 35% minder vet en hebben meer verschillende soorten granen en smaken. Hierin onderscheidt Kellogg’s zich in vergelijking met havermoutpap.

 

Behoefte consument

Volgens Kellogg’s is het papsegment een groeiende markt in Nederland. Daarom kiest het bedrijf voor deze uitbreiding van de productlijn. In de afgelopen 12 maanden, is het papsegment met 32% toegenomen in de winkelschappen. Dit blijkt uit onderzoek van consumentenonderzoeksbureau Nielsen in de periode september 2013-2014.

                                                           

Prijs en verkrijgbaarheid

Special K Hot 3 granen is vanaf april verkrijgbaar in verschillende Nederlandse supermarkten. De smaak ‘original’ is verkrijgbaar in verpakkingen van zeven zakjes (27 gram per zakje) en de smaak ‘rode vruchten’ is verkrijgbaar in verpakkingen van zes zakjes (27 gram per zakje). Beide hebben een consumentenadviesprijs van €2,19. Het product is te koop in Nederland, België, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

 

Lees verder op Voeding Nu online

Eiwitrijke ontbijten helpen bij bloedglucoseregulatie
Goed ontbijt tegen het metabool syndroom

Reageer op dit artikel